joi, 15 noiembrie 2007

ceci n'est pas écrit



subliminal. instinctiv. lumina si culoare. e sentiment si e putere. te prinde, te atrage, te arunca. e semn abstract, lumina, aer, glas. numeste-l noroc, numeste-l soarta. e in tine dar iesi din tine pentru el. il invingi si te castiga. cu fiecare pas, cu fiecare ceas.

e emotie, e curaj, e dezastru, e salvare. e inceput dar niciodata sfarsit, cum te asteptai. e o poezie cu un singur vers. e haiku. e un zar cu 6 puncte pe fiecare latura. e un pas, e un drum, e-o intrebare si-un raspuns. subliminal, instinctiv, lumina si culoare. e un colaj de ziare si reviste, de texturi si nuante.

e un un pierce in limba si un cercel in forma de ancora. e miros de cafea, de aburi, e planset de copil. e cersetorul de la metrou si hugo boss-ul de pe panou. e blitzul ce ma orbeste in noapte. e apa care se scurge in timpul dusului de pe corpul meu in gaura aia neagra de canal. e miros de pasta de pix.

e pata de cerneala de pe caietul de caligrafie de acum 13 ani. e timpul in care sunt singura in compartiment si ma uit pe geam cum ploua. e trenul asta. nu e TGV. e ca prima oara cand fumezi iarba in liceu. e atroce si feroce.e ca un ac de siguranta. e emo si intro. e negru dar e mai frumos cand e mov. bine ca nu e roz. e un puzzle cu le tour eiffel. e o piesa lipsa din puzzle si un dintisor aruncat zanei maseluta.

e seara aia de pe lacul morilor. e o noapte nebuna, sedata, dansand, vibrand. e o camasa cu flori si flori pe un camp. flori galbene . eu tolanita in flori galbene cu o camasa cu flori. e extrasenzorial. e dincolo de nori si la milioane de metri adancime in pamant. e secunda imediata dupa ce mori, cand vine linistea. e secunda cand nu mai esti, dar esti. e fara latidudine si longitudine.

e cliseu si metafora. e adevar, dar un adevar mucegait, subiectiv. e o sina de tren ruginita. e o pietricica. e o pisica moarta in mijlocul drumului. e un va-nu-pieds qui sourit triste. e o zi de joi cand s-a nascut. e cand m-am nascut. e un continuu antrenament la pian fara succes. e credinta sau dorinta, una din doua.

e timpul sa inchizi ochii.

e un sotron desenat cu creta. e unu beat crita. e un curcubeu si un cadavru neidentificat sub un pod. e o drama conjugala . e repulsie si teama. e anna karenina si trenul ei. ba nu e un jeu d'enfants. si niste manusi de piele. e baietelul care n-a reusit sa intre la academia de politie. e un bilet de teatru mototolit si un fluture cu piciorusele in sus. e fara aripi. e un pick-up stricat si e muzica japoneza. e gheisa cu ochii albastri si tipul care s-a hotarat sa devina prost. e un semafor daltonist. e o pinista care se automutila de dragul artei.

e o tuse seaca. e dimineata de dupa si seara de dinainte. e o scrisoare fara punct, returnata nedeschisa. e o inghetata cu vanilie si o lumanare fara fitil, e un chistoc de tigara care inca mai arde trist. e o prostie de vis pe care am incetat sa-l mai visez, desi el continua cu incapatanare sa se viseze singur. e timpul pe care-l pierzi castigandu-l si-l aduni pierzandu-l. e nonsens si amagire. e subliminal si logic. e insesizabilpentru un neinitiat. e karma si e mantra. e dureros ca e orfan. e un bilet de avion. spre acolo. e un copil care s-a sinucis. si e o toama cu multe ploi. pentru nota 4. si e frig. e o pereche de pantofi de-un albastru uniforma.

e un lucru nefacut sau prost facut. si e la condition humana de magritte. e un geam nespalat, zoit. e un speech de-al lui bush. e un peron plin de oameni care fumeaza aceleasi afurisite de tigari. e un tipat prelung. tipatul. e nebunie. nu ajung. e mult prea lung dar totusi subliminal eu nu ajung. e mult mai simplu de atat. e 6 dimineata si eu inca nu dorm.



Un comentariu:

Andreea Verde spunea...

in ultima vreme cuvantul meu preferat e "subliminal", asa ca ma bucur sa il vad in puzzle-ul tau de cuvinte:)si-mi mai place faza cu sotronul, imi aminteste de cand saream noi(unii mai mult, altii mai putin) la fac...si ne certam cu femeile de serviciu, ce vremuri...(asta merita un alt post)